AZ - RKC Waalwijk

In de Eredivisie-wedstrijd van zondag tussen AZ en RKC Waalwijk, heeft AZ al in de eerste helft een voorsprong genomen. In de tweede helft blijft het team goed presteren. De 1-0-voorsprong in de rust wordt uiteindelijk afgesloten met een 3-0 winst. De score werd in de 8de minuut geopend door de thuisploeg via Sven Mijnans, op aangeven van Yukinari Sugawara. Direct na de rust vergrootte Mayckel Lahdo de voorsprong van AZ. AZ vond het net nog een keer, deze keer via Myron van Brederode in de 63ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 3-0. AZ heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl RKC Waalwijk twee overwinningen en drie nederlagen heeft. Met nog vier speelronden voor de boeg staat AZ op de vierde plaats op de ranglijst terwijl RKC Waalwijk de achtste plaats inneemt. In de volgende wedstrijd speelt AZ op zaterdag 6 mei om 21.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Ajax. RKC Waalwijk speelt vrijdag 5 mei om 20.00 uur thuis tegen FC Volendam.