Jansen heeft hoopvol nieuws over uitgevallen Meerdink

Reacties

AZ boekte zondagavond een overtuigende zege op RKC Waalwijk. Maar zorgeloos was de avond niet voor de Alkmaarders, zeker met oog op de Youth League-finale van maandag.

Jansen heeft hoopvol nieuws over uitgevallen Meerdink
© Pro Shots
AZ
AZ
3 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Trainer Pascal Jansen had vooraf nog positief nieuws over Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson, die hij over twee weken bij het vervolg van de Eredivisie (tegen Ajax) en de Conference League (tegen West Ham United) weer hoopt te kunnen inzetten.

Het duel met RKC leverde extra werk op voor de medische staf. Jens Odgaard raakte halverwege de eerste helft geblesseerd aan zijn voet, terwijl zijn vervanger Mexx Meerdink op zijn beurt in de rust aangeslagen achterbleef in de kleedkamer.

Dat was extra zuur voor de Alkmaarse belofte, die daardoor ook de Youth League-finale van maandag tegen Hajduk Split leek te kunnen vergeten. Maar er is hoop dat het meevalt. Jansen heeft een optreden van Meerdink in Genève niet opgegeven.

'Hij had te maken met een kneuzing van de heup die in de richting van de hamstring schoot. We wilden geen risico nemen in de rust', zei Jansen tegen ESPN. 'Er is een kleine kans dat hij maandag kan meedoen. Hij zit morgen om 10 uur 's morgens naast me in het vliegtuig. Hij gaat gewoon mee. In Zwitserland wordt dan gekeken of het verantwoord is.'

Jansen verwacht veel van AZ in de finale van Youth League. 'Ik kijk er echt naar uit. Het is echt heel knap dat ze van Sporting Portugal wonnen, maar onderschat Hajduk Split niet. Het is uitermate belangrijk dat je wint. Het is een perfecte leerschool voor de jonge jongens voor als ze straks bij het eerste elftal komen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.