Fortuna Sittard - AZ

In de Eredivisie-wedstrijd van zondag tussen AZ en Fortuna Sittard, heeft AZ al in de eerste helft een voorsprong genomen. In de tweede helft blijft het team goed presteren. De 2-0-voorsprong in de rust wordt uiteindelijk afgesloten met een 3-0 zege. Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team via Jens Odgaard in de 24ste minuut, met een assist van Tijjani Reijnders. Milos Kerkez bracht in de 42ste minuut AZ op 2-0, op aangeven van Sven Mijnans. De uitploeg vond het doel nog een keer, deze keer via Vangelis Pavlidis, op aangeven van Yukinari Sugawara, in de 84ste minuut. In de vijf laatste wedstrijden heeft Fortuna Sittard één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl AZ twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Met 32 punten staat Fortuna Sittard op de elfde plaats, terwijl AZ met 57 punten op de vierde plek staat. De volgende wedstrijd, op zondag 23 april, speelt Fortuna Sittard om 14.30 uur uit tegen Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst. AZ zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen RKC Waalwijk. De wedstrijd start om 20.00 uur.