RKC Waalwijk - FC Volendam

RKC Waalwijk heeft het thuisduel tegen FC Volendam in de Eredivisie vrijdag gewonnen. In het Mandemakers Stadion kwam de uitploeg niet meer terug: 4-1. Yassin Oukili opende na slechts drie minuten de score voor de thuisploeg scoorde uit een voorzet van Michiel Kramer. Florian Jozefzoon bracht in de 35ste minuut RKC Waalwijk op 2-0, met een assist van Pelle Clement. Direct na de rust vergrootte Mats Seuntjens de voorsprong van RKC Waalwijk. Francesco Antonucci verkleinde de achterstand voor FC Volendam in de 52ste minuut. Maar FC Volendam was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. De uiteindelijke 4-1 voor RKC Waalwijk werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Julen Lobete Cienfuegos, op aangeven van Saïd Bakari. RKC Waalwijk heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl FC Volendam één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Met nog drie speelronden voor de boeg staat RKC Waalwijk op de achtste plaats op de ranglijst terwijl FC Volendam de veertiende plaats inneemt. RKC Waalwijk speelt op zaterdag 13 mei om 21.00 uur in Stadion Galgenwaard uit tegen Utrecht. Op dezelfde dag speelt FC Volendam om 18.45 uur thuis tegen Sparta Rotterdam in het Kras Stadion.