Heen-en-Weer ligt nog niet voor anker, RKC houdt Europese droom in leven

RKC Waalwijk is na de overwinning op FC Volendam voorlopig de nummer acht van de Eredivisie. De Volendammers zijn op hun beurt niet uit de degradatiezorgen na de nederlaag in Noord-Brabant.

RKC Waalwijk
4 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Volendam maakte al tien keer een promotie naar de Eredivisie mee, maar daalde ook negen keer af van het hoogste niveau. Om niet op degradatiegebied ook in de dubbele cijfers te belanden, zijn er nog wat puntjes welkom bij de club. Daar werkte RKC vrijdag niet aan mee.

Al in de derde minuut vond Yassin Oukili met een schuiver de linkerhoek en zette hij RKC op een 1-0 voorsprong, Nog voor rust verdubbelde Florian Jozefzoon de marge en Mats Seuntjens maakte kort na rust de derde treffer voor de thuisclub. Franco Antonucci deed nog wat terug voor Volendam met zijn eerste goal in de Eredivisie, maar echt spannend werd het niet meer in het Mandemakers Stadion. In de slotfase liep de thuisclub via invaller Julen Lobete nog verder uit.

Voor de aftrap werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Youri Petrov.

Door de overwinning gaat RKC over NEC heen op de ranglijst, de formatie uit Nijmegen speelt zaterdag tegen SC Heerenveen. Volendam kan deze speelronde in de degradatiezone belanden, maar dan moeten FC Emmen (tegen FC Twente) en Excelsior (in de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Feyenoord) wel stunten door te winnen. Het verschil is momenteel twee punten in Volendams voordeel.