FC Utrecht - RKC Waalwijk

Utrecht heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in de Eredivisie zaterdag met 2-0 gewonnen. Douvikas en Zakaria Labyad zorgden beiden voor een doelpunt. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 60ste minuut tot Douvikas scoorde, op aangeven van Jens Toornstra, en zo Utrecht op voorsprong bracht. De uiteindelijke 2-0 voor Utrecht werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Labyad, met een assist van Can Bozdogan. Utrecht heeft in de laatste vijf wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl RKC Waalwijk twee overwinningen en drie nederlagen heeft. Met nog twee speelronden voor de boeg staat Utrecht op de zevende plaats op de ranglijst en RKC Waalwijk bezet de negende plaats. Op 21 mei om 14.30 uur speelt Utrecht een uitwedstrijd tegen Ajax in het Johan Cruijff Arena. Op die dag staat de thuiswedstrijd van RKC Waalwijk tegen Twente in het Mandemakers Stadion op het programma.