SC Cambuur - FC Utrecht

Cambuur heeft het niet makkelijk gehad in de Eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen Utrecht zag de winnaar opnieuw een zware nederlaag aankomen en degradatie is nu een feit. Het wedstrijd eindigde 0-3. Utrecht nam de leiding in de 37ste minuut via Sander van de Streek, op aangeven van Othmane Boussaid. Anastasios Douvikas bracht in de 41ste minuut Utrecht op 2-0, met een assist van Sean Klaiber. De uitploeg vond het doel nogmaals via Douvikas in de 64ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 0-3. Cambuur heeft nu zeven wedstrijden achter elkaar verloren. In de vijf laatste wedstrijden heeft Cambuur en vijf keer verloren, terwijl Utrecht drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit resultaat betekent dat Utrecht blijft op de zevende plaats staat. De volgende wedstrijd voor Cambuur is uit tegen Vitesse. De teams staan op zondag 14 mei om 12.15 uur tegenover elkaar. Utrecht neemt het zaterdag 13 mei om 21.00 uur thuis op tegen RKC Waalwijk.