Gemeente Leeuwarden ziet absoluut dieptepunt en sluit uitvak SC Cambuur

Reacties

SC Cambuur mag voor de laatste thuiswedstrijden van het seizoen geen uitsupporters meer toelaten. Dit is het gevolg van een besluit van burgemeester Sybrand Buma van de gemeente Leeuwarden. Aanleiding voor dit besluit is volgens de politiek de toenemende verstoring van de openbare orde rond wedstrijden van de plaatselijke trots.

Gemeente Leeuwarden ziet absoluut dieptepunt en sluit uitvak SC Cambuur
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Dit seizoen speelt SC Cambuur in het eigen stadion nog wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, FC Emmen, Feyenoord, FC Utrecht en RKC Waalwijk. Die ploegen mogen dus geen fans meenemen naar Leeuwarden. In een persbericht van de gemeente Leeuwarden, ingezien door ANP, wordt gesproken over een absoluut dieptepunt rond de wedstrijd tegen SC Heerenveen (1-2).

Afgelopen zondag ging het mis na de verloren wedstrijd tegen de rivaal. De sfeer werd grimmig, rondom het stadion werden veel vernielingen gepleegd en de politie moest overgaan tot arrestaties. Burgemeester Buma ging na de rellen in gesprek met het Openbaar Ministerie en de politie en kwam tot het besluit om geen uitfans meer toe te laten bij wedstrijden van SC Cambuur.

Cambuur is teleurgesteld in het besluit. 'Laten we voorop stellen dat er afgelopen weekend een hoop dingen fout zijn gegaan en dat we dit ten zeerste veroordelen. Dat neemt niet weg dat we enorm teleurgesteld zijn in dit besluit omdat nu een grote groep welwillenden de dupe wordt van het wangedrag van een kleine groep', zegt algemeen directeur Ard de Graaf. 'Daarnaast zijn we als club niet betrokken in dit besluit en waren we, zoals we dat in de afgelopen jaren altijd hebben gedaan, graag het gesprek aangegaan om samen tot oplossingen te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.