Portugal

Marítimo Funchal - Rio Ave

Rio Ave heeft in de rust met 1-2 voor gestaan in de Primeira Liga-wedstrijd tegen Marítimo. In de tweede helft kwam Marítimo terug met de gelijkmaker: 2-2. Het duel eindigde in 2-2. Rio Ave nam de leiding in de 35ste minuut via Hernâni Jorge Santos Fortes, met een assist van André Filipe Alves Monteiro. Leonardo Ruiz bracht in de 37ste minuut Rio Ave op 2-0, op aangeven van Miguel Raimundo Nóbrega. De thuisploeg verkleinde de marge naar 2-1 net voor het fluitsignaal toen Félix Alexandre Andrade Sanches Correia scoorde, met een assist van Bruno Alexandre Vieira Almeida. André Filipe Cunha Vidigal maakte gelijk voor Marítimo met een assist van Cláudio Winck Neto, in de 76ste minuut. In de vijf laatste wedstrijden heeft Marítimo één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Rio Ave één overwinning, drie keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Dit was het vijfde gelijkspel van Marítimo dit seizoen. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Marítimo op de zestiende plaats op de ranglijst terwijl Rio Ave de twaalfde plaats bezet. De volgende speeldag speelt Marítimo op zaterdag 13 mei om 21.30 uur in een uitwedstrijd tegen Sporting CP. Rio Ave ontvangt zondag 14 mei om 16.30 uur Vitória Guimarães.