Portugal

Portimonense - Rio Ave

Hoewel er opnieuw niet gewonnen werd, beëindigde Portimonense zijn belabberde reeks van vijf nederlagen op rij in de Primeira Liga. In de thuiswedstrijd tegen Rio Ave werd zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld. Het bezoekende team nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Patrick William Sá de Oliveira scoorde na 19 minuten, op aangeven van Fábio Ronaldo da Costa Conceição. Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. João Pedro Loureiro da Costa bouwde de voorsprong uit in de 74ste minuut met een assist van Sá de Oliveira. Met nog acht minuten te spelen verkleinde Welinton Júnior Ferreira dos Santos de achterstand voor Portimonense, met een assist van Ji-Soo Park. Maar Portimonense had nog tijd voor een extra doelpunt. Ferreira dos Santos vond het doel opnieuw in de 97ste minuut, op aangeven van Yago Cariello Ribeiro. Voor Portimonense was het de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning. In de vijf laatste wedstrijden heeft Portimonense één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Rio Ave twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was het derde gelijkspel van Portimonense dit seizoen. Portimonense staat op de veertiende positie met 27 punten. Rio Ave staat op de tiende plek met 34 punten. De volgende speeldag speelt Portimonense op zaterdag 15 april om 16.30 uur in een uitwedstrijd tegen Estoril. Rio Ave ontvangt zondag 16 april om 16.30 uur Casa Pia.