Portugal

Famalicão - Marítimo Funchal

Marítimo heeft in de rust op 0-2 voorsprong gestaan. Echter voordat de scheidsrechter het eindsignaal floot, zorgde Famalicão voor een ommekeer. Het team won daardoor de wedstrijd met 3-2 in de Primeira Liga op zaterdag. Het was een wreed einde voor Marítimo nu ze in de thuiswedstrijd met lege handen komen te staan. Voor Marítimo werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers. De score werd na 18 minuten geopend door Marítimo na een doelpunt van Brayan Riascos, op aangeven van Paulo Sérgio Mota. André Filipe Cunha Vidigal bracht in de 38ste minuut Marítimo op 2-0. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Jhonder Cádiz namens Famalicão met een assist van Alex Dobre. In de 65ste minuut werd José Edgar Andrade da Costa van Marítimo van het veld gestuurd met een rode kaart. Ivo Tiago dos Santos Rodrigues maakte in de 69ste minuut gelijk voor Famalicão. Het beslissende doelpunt voor Famalicão werd in de laatste minuten gemaakt door Pablo Felipe Pereira de Jesus, op aangeven van Iván Jaime. Famalicão heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Marítimo twee overwinningen en drie nederlagen heeft. Dit was de negende overwinning met één doelpunt verschil van Famalicão dit seizoen. De nederlaag was ook voor Marítimo de elfde nederlaag met één doelpunt verschil. Dit betekent dat Famalicão op de zesde plek staat met 42 punten en dat Marítimo de nummer 16 is met 22 punten. De volgende speeldag speelt Famalicão op zondag 30 april om 21.30 uur in een uitwedstrijd tegen Sporting CP. Marítimo ontvangt zaterdag 29 april om 16.30 uur Vitória Guimarães.