Portugal

Famalicão - Vitória Guimarães

Famalicão heeft vrijdag de thuiswedstrijd tegen Vitória Guimarães in de Primeira Liga met 2-1 gewonnen in het Estádio Municipal 22 de Junho. De doelpuntenmakers voor Famalicão waren Cádiz en Sampaio de Moura. Voor beide teams werden spelers uit het veld gestuurd. En moesten de wedstrijd uitspelen met 10 spelers. Famalicão nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Cádiz scoorde na 10 minuten, met een assist van Alexandre Manuel Penetra Correia. In de 22ste minuut werd Riccieli Eduardo da Silva Júnior van Famalicão van het veld gestuurd met een rode kaart. Een rode kaart in de 33ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Tiago Rafael Maia Silva van Vitória Guimarães. Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Daniel Filipe Bandeira e Silva gelijk voor Vitória Guimarães met een assist van Ruben Lameiras. Sampaio de Moura bracht Famalicão in de 70ste minuut een voorsprong. Dit bracht de uiteindelijke score op 2-1. Vitória Guimarães heeft al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen. In de vijf laatste wedstrijden heeft Famalicão vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Vitória Guimarães één gelijkspel en vier nederlagen heeft. Dit was de achtste overwinning met één doelpunt verschil van Famalicão dit seizoen. De nederlaag was ook voor Vitória Guimarães de zevende nederlaag met één doelpunt verschil. Met 39 punten staat Famalicão op de zevende plaats, terwijl Vitória Guimarães met 41 punten op de zesde plek staat. De volgende speeldag speelt Famalicão op zaterdag 22 april om 16.30 uur, in een thuiswedstrijd, tegen Marítimo. Vitória Guimarães ontvangt maandag 24 april om 21.15 uur Sporting CP.