Portugal

Benfica - Vitória Guimarães

Benfica is op dit moment moeilijk te stoppen en dat heeft Vitória Guimarães zaterdag ook ondervonden in het Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz). De wedstrijd eindigde in 5-1, waarmee Benfica zijn negende winst achter elkaar heeft behaald in de Primeira Liga.

Benfica opende de score in de 13de minuut via Gonçalo Matias Ramos, op aangeven van Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva.

João Mário Naval da Costa Eduardo vergrootte de voorsprong naar 2-0 na bijna een half uur.

Benfica kwam op 3-0 toen Naval da Costa Eduardo nog een keer scoorde, met een assist van Matias Ramos, in de 36ste minuut.

Via een eigen doelpunt van Daniel Filipe Bandeira e Silva van Benfica werd het 4-0 in de 69ste minuut.

André Oliveira Silva milderde de achterstand van Vitória Guimarães met een assist van Alisson Pelegrini Safira, in de 79ste minuut. Maar Vitória Guimarães was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd.

De uiteindelijke 5-1 voor Benfica werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door António João Pereira de Albuquerque Tavares da Silva, op aangeven van Petar Musa.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Benfica vijf overwinningen behaald, terwijl Vitória Guimarães twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

In de volgende wedstrijd, op zondag 2 april om 2.00 uur, speelt Benfica bij Rio Ave. Vitória Guimarães speelt dan thuis tegen Paços de Ferreira in het Estádio Dom Afonso Henriques.