Portugal

Santa Clara - Vitória Guimarães

Vitória Guimarães heeft zondag het uitduel met Santa Clara gewonnen. De wedstrijd in de Primeira Liga eindigde in 1-3.

Het bezoekende team nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong, toen Alisson Pelegrini Safira scoorde na 22 minuten, op aangeven van André Oliveira Silva.

Pelegrini Safira vergrootte de voorsprong naar 2-0 toen hij nog een keer scoorde na een half uur.

Oliveira Silva bracht in de 44ste minuut Vitória Guimarães op 3-0, met een assist van Pedro Rafael Silva Oliveira. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Rildo Gonçalves de Amorim Filho namens Santa Clara met een assist van Victor Bobsin Pereira. Maar Santa Clara was niet bij machte vaker te scoren.

Santa Clara heeft nu vier wedstrijden achter elkaar verloren.

Dat betekent dat Vitória Guimarães nu zes wedstrijden achter elkaar ongeslagen is.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Santa Clara één keer gelijkgespeeld en vier keer verloren, terwijl Vitória Guimarães vier overwinningen en één gelijkspel heeft.

Santa Clara staat na deze wedstrijd op de zeventiende positie met 15 punten, terwijl Vitória Guimarães op de vijfde positie staat met 40 punten.

Op zaterdag 11 maart speelt Santa Clara om 16.30 uur uit tegen Paços de Ferreira in het Estádio de São Miguel en neemt Vitória Guimarães het thuis op tegen Arouca om 19.00 uur in het Estádio Dom Afonso Henriques.