Portugal

Marítimo Funchal - Santa Clara

Marítimo heeft een ongelukkige serie van vier achtereenvolgende nederlagen in de Primeira Liga beëindigd. Het eerste punt waar lang naar uitgekeken werd, werd gepakt in de thuiswedstrijd tegen Santa Clara. Het eindigde in 3-1 in het Estádio dos Barreiros.

Er werd een vroege voorsprong genomen door het bezoekende team via Gabriel Silva Vieira na 18 minuten, op aangeven van Eulânio Ângelo Chipela Gomes.

De 1-1 kwam in de 61ste minuut na nog een eigen doelpunt van Kennedy Boateng van Marítimo.

Cláudio Winck Neto bracht Marítimo op voorsprong in de 72ste minuut.

Percy Liza diepte de voorsprong van Marítimo uit met een assist van Brayan Riascos, in de 78ste minuut. Liza voltooide zo de comeback van Marítimo.

Santa Clara heeft al negen wedstrijden achter elkaar niet gewonnen.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Marítimo één overwinning behaald en vier keer verloren, terwijl Santa Clara één gelijkspel en vier nederlagen heeft.

Marítimo staat na deze wedstrijd met 16 punten op de zestiende plaats, terwijl Santa Clara de nummer 17 is met 15 punten.

Beide teams spelen op zondag 5 maart hun volgende competitiewedstrijd. Marítimo zal om 16.30 uur in het Estádio dos Barreiros uit tegen Gil Vicente spelen. Santa Clara neemt het om 19.00 uur thuis op tegen Vitória Guimarães in het Estádio de São Miguel.