Portugal

Santa Clara - Benfica

In de Primeira Liga heeft Benfica geprobeerd zaterdag de controle te behouden in de thuiswedstrijd tegen Santa Clara in het Estádio de São Miguel. Dat leidde tot een 3-0 overwinning.

Benfica nam een vroege voorsprong, toen Fredrik Aursnes scoorde na 9 minuten, met een assist van Enzo Fernández.

Gonçalo Matias Ramos bracht in de 16de minuut Benfica op 2-0, op aangeven van Alejandro Grimaldo.

De uitploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Gonçalo Manuel Ganchinho Guedes scoorde, op aangeven van Fernández, in de 80ste minuut.

Santa Clara heeft al vier wedstrijden achter elkaar niet gewonnen.

Santa Clara heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, één keer gelijkgespeeld en drie keer verloren, terwijl Benfica drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft.

Santa Clara staat nu op de zestiende plek met 14 punten, terwijl Benfica eerste staat met 44 punten.

De volgende wedstrijd voor Santa Clara is uit tegen Casa Pia. De teams staan op zondag 29 januari om 16.30 uur tegenover elkaar. Benfica neemt het donderdag 26 januari om 21.15 uur uit op tegen Paços de Ferreira.