Portugal

Braga - Benfica

Met Sporting Braga en Benfica hebben vrijdag twee topteams het tegen elkaar opgenomen in de Primeira Liga. Het was Braga dat er met de winst vandoor ging. De derde geplaatste won met 3-0 van de koploper Benfica.

De ranglijst blijft echter onveranderd. Braga blijven op de derde plaats op de ranglijst staan en Benfica blijven aan de top van de ranglijst staan.

Abel Ruiz opende na slechts twee minuten de score voor de thuisploeg scoorde.

Ricardo Jorge da Luz Horta bracht in de 32ste minuut Sporting Braga op 2-0, op aangeven van Ruiz. De thuisploeg vond het doel nogmaals via Da Luz Horta, met een assist van Iuri Jóse Picanço Medeiros, in de 70ste minuut, dat bracht de uiteindelijke score op 3-0.

Voor de wedstrijd had Benfica vijf opeenvolgende overwinningen.

Voor de wedstrijd van vrijdag had Benfica al dertien keer achter elkaar niet verloren.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Sporting Braga vier overwinningen behaald en één keer verloren, terwijl Benfica vier overwinningen en één nederlaag heeft.

In de volgende wedstrijd speelt Sporting Braga op donderdag 5 januari om 21.15 uur, in een uitwedstrijd, tegen Santa Clara. Benfica ontvangt vrijdag 6 januari om 20.00 uur Portimonense.