Portugal

Vitória Guimarães - Braga

Vitória Guimarães is sterker in de thuiswedstrijd uit de hoek gekomen tegen Sporting Braga in de Primeira Liga maandag. Ondanks een 2-0 voorsprong is de wedstrijd nog niet gespeeld, in de tweede helft maakte Braga het een waardige uitdaging voor Guimarães na de halve tijd voorsprong. Maar Guimarães gaf niet op tot het einde van de wedstrijd en won het duel met 2-1.

Sporting Braga eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd.

Na een overtreding in de 29ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Sikou Niakaté van Sporting Braga al vroeg in de wedstrijd met rood van het veld.

Na een half uur nam Vitória Guimarães de leiding, toen Tiago Rafael Maia Silva scoorde.

Alisson Pelegrini Safira bracht in de 41ste minuut Vitória Guimarães op 2-0, met een assist van André Fonseca Amaro.

Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 2-1 voor Sporting Braga werd gemaakt door Álvaro Djaló Dias Fernandes.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Vitória Guimarães vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Sporting Braga drie overwinningen en twee nederlagen heeft. Dit was de elfde overwinning met één doelpunt verschil van Vitória Guimarães dit seizoen. De nederlaag was ook voor Sporting Braga de derde nederlaag met één doelpunt verschil.

Op dit moment heeft Vitória Guimarães 37 punten en staat op de vijfde plaats, terwijl Sporting Braga met 49 punten op de derde positie staat.

De volgende wedstrijd, op zondag 5 maart, speelt Vitória Guimarães om 1.00 uur uit tegen Santa Clara in het Estádio Dom Afonso Henriques. Sporting Braga zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Rio Ave. De wedstrijd start om 21.30 uur.