Portugal

Rio Ave - Arouca

Rio Ave heeft de thuiswedstrijd tegen Arouca in de Primeira Liga vrijdag met 1-0 gewonnen. Het enige doelpunt van het duel werd in de tweede helft gemaakt door Fernandes Pereira. Rio Ave kreeg één speler uit het kreeg gestuurd en eindigde de wedstrijd met 10 spelers. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 69ste minuut tot Paulo Vitor Fernandes Pereira scoorde, op aangeven van Hernâni Jorge Santos Fortes, en zo de 1–0 voor Rio Ave vastlegde, een doelpunt dat de wedstrijd besliste. Na een overtreding in de 96ste minuut was de scheidsrechter onverbiddelijk en stuurde hij Renato Pantalon van Rio Ave met rood van het veld. Voor de wedstrijd had Arouca acht wedstrijden op rij geen nederlaag geleden. Rio Ave heeft in de vijf laatste wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Arouca drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de zevende overwinning met één doelpunt verschil van Rio Ave dit seizoen. De nederlaag was ook voor Arouca de derde nederlaag met één doelpunt verschil. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Rio Ave op de tiende plaats op de ranglijst terwijl Arouca de vijfde plaats bezet. De volgende speeldag speelt Rio Ave op zondag 7 mei om 16.30 uur bij Marítimo. Arouca ontvangt maandag 8 mei om 22.15 uur Porto.