Portugal

Boavista - Rio Ave

Boavista heeft de thuiswedstrijd in de Primeira Liga tegen Rio Ave zaterdag met 3-2 gewonnen. Thuisteam Boavista heeft in de eerste helft controle over de wedstrijd en leidt met 3-1. Ondanks een sterke come back van Rio Ave houdt Boavista stand. Rio Ave eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat 1 speler van het team van het veld werd gestuurd. Al vroeg in de wedstrijd nam Boavista een voorsprong, toen Yusupha Njie scoorde na 9 minuten, op aangeven van Ricardo Luis Chaby Mangas. Boavista bouwde de marge vroeg in de wedstrijd nog verder uit naar 2-0 toen Bruno Miguel Ponces Lourenco scoorde, met een assist van Njie, in de 12de minuut. Drie minuten later passeerde Hernâni Jorge Santos Fortes de doelman en poetste Rio Ave iets van de achterstand weg en maakte de 2-1. Chaby Mangas bracht in de 35ste minuut de thuisploeg op 3-1, met een assist van Salvador José Milhazes Agra. In de 62ste minuut moest Rio Ave verder met een man minder toen Leonardo Ruiz van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Met nog vijf minuten op de klok verkleinde Emmanuel Boateng de achterstand voor Rio Ave, op aangeven van Vítor Hugo Gomes da Silva. Maar Rio Ave was niet bij machte vaker te scoren. Voor Rio Ave was het de vierde wedstrijd op rij zonder overwinning. Boavista heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Rio Ave één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de achtste overwinning met één doelpunt verschil van Boavista dit seizoen. De nederlaag was ook voor Rio Ave de achtste nederlaag met één doelpunt verschil. Boavista staat na deze wedstrijd op de tiende plaats met 37 punten, terwijl Rio Ave de nummer 12 is met 35 punten. De volgende speeldag speelt Boavista uit tegen Porto. Deze ontmoeting vindt plaats op zondag 30 april om 19.00 uur. Rio Ave speelt vrijdag 28 april om 21.15 uur thuis tegen Arouca.