Portugal

Marítimo Funchal - Vitória Guimarães

Vitória Guimarães heeft voor het eerst sinds lange tijd gewonnen in de Primeira Liga. Na zes wedstrijden op rij zonder zege, is de ploeg na zondag weer op de goede weg dankzij een 1-2 uitzege op Marítimo. Vitória Guimarães nam de leiding in de 37ste minuut via Tiago Rafael Maia Silva. André Oliveira Silva voerde in de 65ste minuut de voorsprong op voor Vitória Guimarães. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 2-1 voor Marítimo werd in de laatste minuten gemaakt door Geny Cipriano Catamo, op aangeven van Vitor Costa de Brito. In de vijf laatste wedstrijden heeft Marítimo twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Vitória Guimarães één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. Dit was de twaalfde nederlaag met één doelpunt verschil van Marítimo dit seizoen. Dit was ook de twaalfde overwinning van Vitória Guimarães met één doelpunt verschil. Met nog vier speelronden voor de boeg staat Marítimo op de zestiende plaats op de ranglijst en Vitória Guimarães bezet de zesde plaats. De volgende wedstrijd, op zondag 7 mei, speelt Marítimo om 16.30 uur thuis tegen Rio Ave in het Estádio dos Barreiros. Vitória Guimarães zal het op dezelfde dag thuis opnemen tegen Vizela. Het duel zal om 19.00 uur beginnen.