Excelsior - Feyenoord

Excelsior en Feyenoord hebben het zondag in het Van Donge & De Roo Stadion tegen elkaar op genomen. Feyenoord begon aan het duel na tien opeenvolgende overwinningen in de Eredivisie. Het liet geen steken vallen en won ook dit duel, met 0-2. Al vroeg in de wedstrijd nam Feyenoord een voorsprong, toen Santiago Giménez scoorde na 9 minuten, op aangeven van Igor Paixão. Daarna stonden beide teams een tijdje droog. Giménez bouwde de voorsprong uit in de 75ste minuut met een assist van Quinten Timber. In de vijf laatste wedstrijden heeft Excelsior één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Feyenoord vijf overwinningen heeft. Met nog drie speelronden voor de boeg staat Excelsior op de zestiende plaats op de ranglijst terwijl Feyenoord bovenaan de ranglijst staan. In de volgende wedstrijd speelt Excelsior op zaterdag 13 mei om 20.00 uur in een uitwedstrijd tegen Heerenveen. Feyenoord ontvangt zondag 14 mei om 16.45 uur Go Ahead Eagles.