Slot hekelt de speelomstandigheden bij Excelsior

Reacties

In het belang van het Nederlandse voetbal moet kritisch worden gekeken naar de velden in de Eredivisie. Dat zegt Arne Slot, die allesbehalve blij was met het kunstgrasveld waar zijn Feyenoord zondagmiddag op moest spelen tegen Excelsior.

Slot hekelt de speelomstandigheden bij Excelsior
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Orkun Kökçü had kort na de overwinning van Feyenoord (0-2) al aangestipt dat het niet makkelijk spelen was op het niet gesproeide kunstgrasveld van de stadgenoot. Slot wilde tijdens zijn persconferentie ook het een en ander kwijt over het veld. 'Als we hadden verloren had ik er niks over gezegd, maar nu we gewonnen hebben kan ik dat zeggen. Anders was ik een slechte verliezer', begon Slot zijn verhaal.

Hij maakte duidelijk in principe helemaal geen tegenstander te zijn van kunstgras. 'Want ik denk dat een goed voetballende ploeg daar een voordeel bij heeft. De bal gaat mooi snel van A naar B. Maar als je dan op zondagmiddag speelt en het veld wordt niet gesproeid, dan vind ik het een verschrikkelijke ondergrond om op te spelen. Op een zaterdagavond ligt er nog een beetje dauw op het veld', aldus Slot.

Volgens Slot komen dit soort speelomstandigheden het Nederlandse voetbal niet ten goede. 'Ik denk niet dat we dit als Nederland moeten willen. Überhaupt kunstgras misschien al niet, maar zeker geen niet gesproeid kunstgras. Op zo'n klein veld tegen een tegenstander met een heel goed speelplan, dat hier misschien ook wel op is afgestemd, is het heel moeilijk om er doorheen te komen', legde de trainer uit.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.