Slot ziet herstelde Timber als lichtpuntje in 'minste wedstrijd' Feyenoord

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot is gelukkig met de rentree van Quinten Timber, die zondag tegen Excelsior weer een half uur meespeelde. Timber stond sinds februari aan de kant vanwege een knieblessure.

Slot ziet herstelde Timber als lichtpuntje in 'minste wedstrijd' Feyenoord
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Timber kwam in de Rotterdamse derby voor het eerst sinds 18 februari tegen AZ weer in actie voor de lijstaanvoerder in de Eredivisie. Slot vond de middenvelder tegen Excelsior sterk invallen voor Sebastian Szymanski. 'Dat is heel mooi. Het komt niet echt uit de lucht vallen', zei de trainer van Feyenoord op de persconferentie na de wedstrijd.

'Quinten heeft heel hard gewerkt om heel snel terug te zijn en om heel fit terug te zijn. En met fit bedoel ik dat hij al een goede intensiteit heeft. Hij heeft een goed tempo in zijn spel. Ik heb Quinten vorige week al goed zien spelen in een oefenwedstrijd en op de trainingen maakte hij een uitstekende indruk. Ik zie het niet als een verrassing dat hij een impact op de wedstrijd kon hebben. Daarom kwam hij er ook zo vroeg in', aldus Slot.

Kritische noot
Feyenoord won dankzij twee goals van Santiago Giménez (waarvan één op aangeven van Timber), maar het veldspel kon Slot niet bekoren. 'We hadden een enorme focus op hoe we hier graag wilden spelen, dat is er alleen bijna op geen enkele wijze uitgekomen. Misschien nog bij de eerste goal. Dat was een goede spelverplaatsing en een vroege voorzet. Maar het ging de laatste weken wat beter tegen vijf verdedigers op de training dan dat het hier ging. Ik heb geen spanning gemerkt, maar het was onze minste wedstrijd van het seizoen.'

Slot kan niet precies zeggen waar dat aan ligt. 'Er zullen mensen zijn die zeggen dat het door de spanning komt. Er zullen mensen zijn die zeggen dat het voor het eerst 25 graden was in Nederland sinds lange tijd. En er zijn mensen, waar ik ook toe behoor, die het speelplan van Excelsior heel goed vonden. Zeker gezien de omstandigheden.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.