Feyenoord nog één stap verwijderd van titel na moeizame zege op Excelsior

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag de volgende stap gezet naar de landstitel. Santiago Giménez nam de Rotterdammers tijdens een moeizame middag bij de hand door twee keer te scoren op bezoek bij stadgenoot Excelsior. 

Feyenoord nog één stap verwijderd van titel na moeizame zege op Excelsior
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Het scenario dat Feyenoord in Kralingen al kampioen kon worden, ging zaterdagavond al de prullenbak in na de overwinning van achtervolger PSV op bezoek bij Sparta Rotterdam (0-1). Toch stond de druk nog steeds op het duel met Excelsior, aangezien een zege op bezoek bij de stadgenoot zou betekenen dat de ploeg van Arne Slot de landstitel volgende week in de eigen Kuip tegen Go Ahead Eagles definitief zou kunnen veiligstellen.

Net als zes jaar geleden, toen Feyenoord het laatste kampioenschap een week moest uitstellen door een pijnlijke nederlaag op Woudestein (3-0), ging het echter uitermate moeizaam tegen Excelsior. Daar veranderde ook een vroege treffer van Giménez niets aan. De Mexicaanse spits opende al na negen minuten de score door beheerst raak te koppen uit een voorzet van Igor Paixão en evenaarde daarmee een Eredivisie-record.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de achtste goal op rij van Giménez in een uitduel speelde het slordig spelende Feyenoord weinig meer klaar. Excelsior was er in de jacht op lijfsbehoud alles aan gelegen daarvan te profiteren, maar dook in de eerste helft alleen via Couhaib Driouech een keer op voor het doel van Justin Bijlow. Meteen na rust had de Feyenoord-keeper het een stuk drukker en bracht hij redding op een schot van Drouiech in een inzet van Kenzo Goudmijn.

Met name bij die laatste kans scheelde het weinig of Excelsior had voor de gelijkmaker getekend, maar Bijlow hield de bal nog net voor de lijn uit zijn doel. Telkens was het Marouan Azarkan die tegen zijn oude club aan de basis stond van het gevaar van de thuisploeg. Na een uur moest de ploeg van Marinus Dijkhuizen het zonder zijn creatieve ingevingen doen en kwam met Yassin Ayoub een andere ex-speler van Feyenoord binnen de lijnen.

Santiago Giménez maakt zijn tweede goal van de middag tegen Excelsior en staat in alle competities nu op 22 goals voor Feyenoord.
© Pro Shots
Santiago Giménez maakt zijn tweede goal van de middag tegen Excelsior en staat in alle competities nu op 22 goals voor Feyenoord.

Slot bracht met Alireza Jahanbakhsh en Quinten Timber, die zijn Eredivisie-rentree maakte, ook twee verse krachten in de ploeg. Ook na hun entree was het niet best wat Feyenoord liet zien op het stroperige kunstgras in Kralingen, maar bij een van de spaarzame oplevingen in de tweede helft stelde Giménez de moeizame zege wel veilig met zijn tweede goal van de middag. De Mexicaan schoof koelbloedig binnen, nadat hij werd vrijgespeeld door Timber.

Zo was het Giménez die Feyenoord met zijn dertiende en veertiende competitiegoal nadrukkelijk bij de hand nam. Excelsior was daarna via Redouan El Yaakoubi nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar Dávid Hancko haalde de bal van de lijn. Spannend werd het daarna niet meer, waardoor Excelsior moet blijven vrezen voor de play-offs. Die zorgen heeft Feyenoord niet, dat kan volgende week kampioen worden als het thuis wint van Go Ahead.

De rapportcijfers:

Excelsior Nederland

Feyenoord Nederland

Feyenoord Nederland

Zo 14 mei 2023

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.