PSV stelt titelfeest Feyenoord uit en doet goede zaken in strijd om plek twee

Reacties

PSV heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie. Door de overwinning van de Eindhovenaren bij Sparta Rotterdam moet Feyenoord minimaal een week langer wachten op het kampioenschap.

PSV stelt titelfeest Feyenoord uit en doet goede zaken in strijd om plek twee
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
0 - 1
PSV
PSV

Naast het feit dat PSV het titelfeestje van Feyenoord bij winst nog even zou uitstellen, konden de Eindhovenaren vooral goede zaken doen in de strijd om de tweede plek in de Eredivisie. Achtervolgers Ajax en AZ troffen elkaar immers later op de avond. Met seizoensverrassing Sparta trof PSV echter een geduchte tegenstander die zich niet zomaar opzij liet zetten.

PSV had in de beginfase moeite met het creëren van kansen op Het Kasteel. Sparta probeerde in de tegenaanval gevaarlijk te worden, maar beide ploegen stichtten niet uitzonderlijk veel gevaar. PSV had vooral de controle tot aan het zestienmetergebied van de Rotterdammers. Van Nistelrooij zal hebben gezien dat het niet goed ging. De trainer van PSV greep in de rust in met een dubbele wissel.

Met Phillipp Mwene en Anwar El Ghazi in de ploeg voor Jordan Teze en Johan Bakayoko ging PSV opnieuw op jacht naar de voorsprong, maar opnieuw stuitten de bezoekers op de roodwitte kasteelmuren. Van Nistelrooij bracht na een uur ook nog Fábio Silva voor Luuk de Jong.

Voorsprong
De Portugees had uiteindelijk een belangrijke rol bij de bevrijdende 0-1 voor PSV. De aanvaller won een duel met Adil Auassar en gaf de bal laag voor. Keeper Nick Olij zat ertussen, maar klemde de bal niet. In de rebound was het El Ghazi, een andere invaller, die raak schoot en PSV zo aan de voorsprong hielp.

PSV boekte door de goal van El Ghazi een zege, maar ontsnapte in de slotfase nog wel aan de gelijkmaker van Sparta. Na een dieptepass vanuit de defensie stelde André Ramalho er met een kopbal onbedoeld voor dat Koki Saito alleen op het doel van PSV af kon gaan. De Japanner zette het op een lopen, maar kwam in duel met de Eindhovense defensie ten val en zag de bal naast het doel belanden. Scheidsrechter Jeroen Manschot zag ook geen penalty in het voorval. Zo gingen de drie punten mee naar Eindhoven.

Sparta Rotterdam Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.