Haaland net op tijd in topvorm: 'Twee ongelofelijke goals'

Reacties

Vlak voor het eind van het seizoen is Erling Haaland weer in topvorm. De Noor scoorde vier keer voor zijn club Manchester City, die daardoor een makkelijke avond had in de competitiewedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers.

Haaland net op tijd in topvorm: 'Twee ongelofelijke goals'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 1
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Nog drie zeges, dan is de ploeg van Pep Guardiola de eerste ooit die vier keer op rij kampioen wordt in Engeland. Met Haaland in deze vorm lijkt dat te doen. Viaplay ondervroeg hem na afloop of de woorden van Roy Keane, die Haaland met een League Two-speler vergeleek, hem hadden geprikkeld. Dat bleek niet het geval.

'Nee, niet echt. Ik geef niet echt veel om die man, dus dat is het niet', antwoordde Haaland droogjes. Keane heeft een verleden met Haalands vader Alf-Inge, die hij ooit in een Manchester Derby met voorbedachten rade verrot schopte. Haaland loofde liever zijn ploeggenoten. 'De vierde goal kwam na een prachtige pass van Phil Foden, ik genoot zelf ook van mijn kopdoelpunt. Daar werk ik elke dag aan, om meer met het hoofd te scoren.'

Trainer Pep Guardiola looft zijn aanvalsleider. 'Erling is weer helemaal terug. Een strafschop is bij hem een zekerheidje, maar die twee goals waren inderdaad ongelofelijk', doelde de Spaanse coach op dezelfde treffers die Haaland zelf apart noemde. We moeten nu nog drie keer winnen. Puntenverlies kunnen we ons niet veroorloven, zo goed speelt Arsenal de laatste tijd', blikte Guardiola ook vast vooruit op de ontknoping in de titelrace.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.