PSV - Excelsior

De wedstrijd tussen PSV en Excelsior in het Philips Stadion is in 4-0 geëindigd. Voor Excelsior in de Eredivisie is dit de tiende opeenvolgende ongeslagen wedstrijd. De thuisploeg opende de score na 12 minuten na een doelpunt van Luuk de Jong, op aangeven van Patrick van Aanholt. Het volgende doelpunt liet lang op zich wachten. Xavi Simons diepte de voorsprong van PSV uit in de 78ste minuut. Met nog acht minuten op de klok voerde Fábio Daniel Soares Silva de score verder op voor PSV, met een assist van Simons. PSV vergrootte de voorsprong verder, toen Érick Gutiérrez scoorde, met een assist van Guus Til, in de 87ste minuut. PSV heeft in de vijf laatste wedstrijden vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Excelsior één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. PSV heeft 59 punten en staat op de tweede plek, terwijl Excelsior met 24 punten de zestiende plek inneemt. In de volgende wedstrijd speelt PSV op zondag 16 april om 14.30 uur bij FC Volendam. Excelsior ontvangt vrijdag 14 april om 20.00 uur Go Ahead Eagles.