Van Nistelrooij is kritisch na ruime zege en verklaart wissel De Jong

Reacties

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij toonde zich na de ruime overwinning op Excelsior kritisch. De oud-spits was niet gelukkig met het vertoonde spel in de eerste helft, maar was al met al tevreden over de uitslag.

Van Nistelrooij is kritisch na ruime zege en verklaart wissel De Jong
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
Excelsior
Excelsior

'De eerste helft was niet goed. We hebben de kwaliteiten om tegenstanders kapot te spelen, maar hoe we begonnen was niet goed', zei Van Nistelrooij tegen ESPN. 'Uiteindelijk eindig je wel zoals je wil: winnen en ook je doelsaldo op orde krijgen.'

'Het blijft natuurlijk wel een kanttekening dat we niet goed starten. Dat heeft met een gebrek aan scherpte te maken. Als je kijkt hoe we in de tweede helft spelen, dan heeft dat met intensiteit te maken. Dat was er niet in de eerste helft. Te weinig', aldus de trainer van PSV.

Luuk de Jong, die de openingsgoal voor zijn rekening nam, bleef na de eerste helft aan de kant. 'Luuk gaf aan dat hij wat last had, maar het was niets ernstigs. We hebben hem uit voorzorg gewisseld', verklaarde Van Nistelrooij, die Guus Til binnen de lijnen bracht voor De Jong.

Reserverol
Ibrahim Sangaré bleef op de bank in Eindhoven. Daar moet volgens Van Nistelrooij niet veel achter gezocht worden. 'Meer jongens hebben in die situatie gezeten: dan is het trainen, de draad oppakken en voor je plek gaan. Dat is het belangrijkste en Ibrahim is een heel belangrijke speler voor ons, dat weet iedereen. Ik kijk per wedstrijd wat er wordt gevraagd en hoe iemand erop staat. Dan maak ik keuzes', aldus Van Nistelrooij op de persconferentie.

De trainer van PSV gaat met vertrouwen het slot van dit seizoen tegemoet. 'Ook door de reeks waar we mee bezig zijn. Jongens als El Ghazi, Hazard en Branthwaite worden ook fitter. We hebben hen nodig om deze lijn door te zetten, zeker qua resultaten. We moeten wel kritisch kijken naar deze eerste helft en de goede dingen van de tweede helft eruit pikken. We gaan voor het hoogst haalbare en dat is nog steeds de eerste plek.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.