Simons neemt pover PSV bij de hand bij geflatteerde zege op Excelsior

Reacties

PSV heeft zaterdagavond ondanks een matig optreden in het Philips Stadion een ruime zege geboekt op Excelsior. Xavi Simons speelde in de tweede helft een hoofdrol bij de Eindhovenaren, die dankzij de zege uitlopen op concurrent AZ.

Simons neemt pover PSV bij de hand bij geflatteerde zege op Excelsior
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
Excelsior
Excelsior

PSV kon vier dagen na het bereiken van de bekerfinale weer beschikken over keeper Walter Benítez, die anderhalve maand uit de roulatie was vanwege een knieblessure. Trainer Ruud van Nistelrooij besloot Ibrahim Sangaré te passeren voor een rol op het middenveld voor Érick Gutiérrez. Fabio Silva, die tegen Spakenburg aan de kant bleef, kreeg tegen Excelsior een basisplaats in een rol achter Luuk de Jong.

Geen voetbalshow
De captain van PSV opende na ruim tien minuten de score in het Philips Stadion, waar oud-PSV'er Ji-Sung Park een opvallende aanwezige was, zittend op de tribune naast Guus Hiddink. Nadat Patrick van Aanholt aan de linkerkant sterk kwam opzetten, tegenstander Siebe Horemans uitkapte en voorgaf op De Jong, tikte de spits zijn negende competitiegoal van het seizoen binnen. Excelsior zag daarvoor al verdediger Sven Nieuwpoort met een hoofdblessure per brancard het veld verlaten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De snelle 1-0 bleek niet de opmaat naar een voetbalshow van Eindhovense kant. PSV creëerde na de goal van De Jong vrijwel niets meer, was zeer slordig in de passing en zag Excelsior tot onvrede van het thuispubliek betrekkelijk eenvoudig in de wedstrijd blijven. De Rotterdammers kregen vlak voor de rust zelfs een grote kans via Kenzo Goudmijn: oog in oog met Benítez schoot hij over. Met gefluit van een deel van de eigen aanhang zocht PSV na de eerste helft de kleedkamer op.

Uitblinker Simons
Guus Til verscheen na de pauze als vervanger van de niet geheel fitte De Jong binnen de lijnen. PSV had direct na de hervatting de voorsprong kunnen vergroten, maar Joey Veerman schoof de bal naast na een slim passje van Xavi Simons. Na een uur kreeg Simons een enorme kans om de 2-0 te maken. Nadat hij de bal in het strafschopgebied via tegenstander Julian Baas ietwat gelukkig voor de voeten kreeg, schoot de Oranje-international van dichtbij hoog over.

Een klein kwartier voor tijd maakte Simons alsnog de tweede goal voor PSV. Nadat Jordan Teze de bal ontfutselde bij Nathan Tjoe-A-On schoot Silva tegen doelman Stijn van Gassel, waarna Simons in de rebound raak kopte. Het was voor Simons de vierde thuiswedstrijd op rij dat hij doel trof voor PSV. Hij is daarmee de jongste PSV'er die dat presteerde sinds Ronaldo in oktober 1995.

Late doelpunten
Een paar minuten later gaf Simons de avond voor PSV iets meer glans: met buitenkant rechts zette hij voor op Silva, die de 3-0 binnen kopte. Kort voor tijd viel ook nog de 4-0. Gutiérrez schoot raak nadat de bal uit corner via het hoofd van Til bij hem terecht kwam. PSV staat na de geflatteerde thuiszege op de tweede plaats en loopt uit op concurrent AZ, dat thuis verloor van Sparta Rotterdam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
PSV Nederland

Excelsior Nederland

Excelsior Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.