Vink steekt loftrompet over Simons en deelt suggesties voor nieuwe club

Reacties

Voormalig PSV'er Marciano Vink verwacht niet dat Xavi Simons nog heel lang in de Eredivisie te zien zal zijn. De ESPN-analist hoopt wel dat de Oranje-international een doordachte volgende stap in zijn carrière gaat maken.

Vink steekt loftrompet over Simons en deelt suggesties voor nieuwe club
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
Excelsior
Excelsior

Vink zag Simons PSV zaterdagavond bij de hand nemen tegen Excelsior en merkt dat de negentienjarige aanvallende middenvelder al het hele seizoen de kar trekt bij de Eindhovenaren. 'Ik dacht aan het begin nog: deze jongen rent zichzelf voorbij. Hij was overal op het veld: links, rechts en hij wilde zich met alles bemoeien. Hij voelde zich waarschijnlijk ook een beetje verantwoordelijk', zei Vink bij ESPN.

'Ik vind het daarom knap dat hij met alle ogen op zich gericht zo goed presteert. En Simons houdt het al 28 competitiewedstrijden plus alle Europese duels vol. Natuurlijk heeft hij ook mindere momenten gehad, maar hij haalt zo'n hoog niveau. Hij straalt zoveel plezier uit en blijft maar gaan. Ik zei gekscherend tegen Kees (Kwakman, red.): kun je binnen een jaar de Eredivisie ontgroeien?', vertelde de ex-speler van onder andere Ajax en PSV.

'Simons bewijst vanaf het begin dat hij bepalend is bij PSV. Ik hoop dat hij na dit seizoen blijft. Als hij naar Chelsea gaat of terugkeert bij Paris Saint-Germain, dan weet je dat hij veel minder speeltijd gaat krijgen en dat zijn ontwikkeling daardoor stagneert. Dan kan hij beter naar een bescheiden Champions League-club gaan waar hij de man kan zijn en niet met 34 concurrerende spelers te maken heeft', aldus Vink.

Nieuwe omgeving
Gertjan Verbeek haalde in de studio herinneringen op aan Klaas-Jan Huntelaar ten tijde van zijn vertrek van SC Heerenveen naar Ajax. 'Je moet ook spelers om je heen hebben die je beter blijven maken. Als Simons nu al zo toonaangevend is, dan moet hij in elk geval weg bij PSV. Als je op negentienjarige leeftijd de beste speler bent, dan heeft hij een andere omgeving nodig om zich door te ontwikkelen. Helaas voor de Eredivisie en PSV.'

'Zou een club als Benfica niet een volgende stap kunnen zijn?', vroeg Vink, die ook Napoli en Borussia Dortmund noemde, zich af. 'Daar kan hij ook weer worden uitgedaagd. Kijk nu naar Noni Madueke, hij was zo'n groot talent bij PSV en er werd gesproken over een groot verlies voor PSV... Maar dan kiest hij voor Chelsea en het is niks.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.