Wie van de drie: welke keeper moet De Boer kiezen op het EK?

Reacties

Nu bekend is geworden dat Jasper Cillessen – hoogstwaarschijnlijk eerste keuze op het EK – niet meegaat vanwege zijn coronabesmetting, zal bondscoach Frank de Boer lang en hard moeten nadenken over zijn keuze onder de lat. Wie van de drie? Marco Bizot, Tim Krul of Maarten Stekelenburg?

Wie van de drie: welke keeper moet De Boer kiezen op het EK?
© Pro Shots

Dat zijn de drie keepers die geselecteerd zijn voor het EK, Bizot werd opgeroepen als vervanger van Cillessen. De goalie van AZ was er al bij op het trainingskamp in Portugal, juist voor dit soort gevallen was Bizot als afvaller meegereisd met de definitieve EK-selectie van Oranje.

Het voordeel van De Boer: hij kan voor het EK nog twee wedstrijden gebruiken om zijn keepers aan het werk te zien tijdens een interland. Het Nederlands elftal oefent begin juni nog tegen Schotland en Georgië. Tijdens een persmoment gaf De Boer al aan dat hij tegen Schotland 5-3-2 gaat spelen en dat de keepers mogelijk aan bod gaan komen tijdens de twee oefeninterlands.

Aan de lezer van VI de vraag: wie moet er keepen op het EK? De muur van AZ Bizot, de gepromoveerde Krul of ervaren rot Stekelenburg? Laat je stem achter onder dit bericht, in de comments kan je discussiëren over de eerste keuze van De Boer.

Poll (gesloten) Wie moet op het EK eerste keeper van Oranje worden?
  • 4% Marco Bizot (300 stemmen)
  • 24% Tim Krul (1.711 stemmen)
  • 72% Maarten Stekelenburg (5.197 stemmen)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Boer
De bondscoach zelf ging kort in op de keeperssituatie en haalde op een persmoment ook even kort Jong Oranje aan. De beloften van Nederland verrasten op het EK Onder-21 door Jong Frankrijk uit te schakelen en zich te plaatsen voor de halve finale. 'We hebben Jong Oranje niet gezien, wij waren aan het trainen. Maar het is een fantastische prestatie', vindt De Boer.

Bij Jong Oranje stond Feyenoord-keeper Justin Bijlow onder de lat. Of hij overwogen heeft Bijlow op te roepen? 'Op dit moment is dat nog geen optie. Als er een blessure komt, zou de keuze wel op hem kunnen vallen', stelt de bondscoach.

Waarom koos De Boer voor Bizot boven Bijlow? 'Vanwege zijn ervaring. Bovendien is hij er vanaf dag één bij. We hadden ook al gezegd dat als er wat zou gebeuren, hij de derde man zou zijn. We zien geen noodzaak dat te veranderen. Op dit moment is dit het beste voor de ploeg.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.