Jasper Cillessen mist EK

Reacties

Jasper Cillessen gaat niet naar het EK. De Oranje-goalie testte vorige week positief op corona en bondscoach Frank de Boer heeft hem laten weten dat hij hem niet kan opnemen in de definitieve selectie.

Jasper Cillessen mist EK
© Pro Shots

De deadline voor het inleveren van die selectie is vanavond en dus moest De Boer een knoop doorhakken. Marco Bizot, die met het oog op eventuele noodgevallen al mee was afgereisd naar het trainingskamp in Portugal, is de vervanger van Cillessen. 'Ik heb Jasper vanochtend op de hoogte gesteld van mijn beslissing', vertelt De Boer in een verklaring.

'Laat ik vooropstellen dat ik dit ongelooflijk zuur vind voor Jasper. Maar ik moest de knoop doorhakken. Het is bekend dat hij positief getest is op corona. Daardoor heeft hij een belangrijk deel van de voorbereiding gemist. We weten niet hoelang het gaat duren tot dat hij weer honderd procent fit is. Ik wil wat dat betreft geen risico nemen. We staan aan de vooravond van een EK en ik wil zekerheid. Hoe naar ik het ook voor Jasper vind', aldus De Boer, die Cillessen wel heeft laten weten dat hij een eventuele latere oproep in zijn achterhoofd moet houden. Mocht een doelman van Oranje geblesseerd raken of alsnog positief testen, mag er later immers nog een vervanger opgeroepen worden.

Voor Cillessen is het een enorme teleurstelling. De 32-jarige doelman was na een seizoen vol fysieke malheur juist weer op tijd fit voor het EK en leek de eerste keus onder de lat te worden. Door dat scenario gaat nu een streep. De Boer moet nu een keuze maken tussen Maarten Stekelenburg, Tim Krul en Bizot.

Na Virgil van Dijk is Cillessen de tweede beoogde basisspeler die ontbreekt op het EK, dat voor Oranje op 13 juni begint met een wedstrijd tegen Oekraïne. Eerst wachten nog twee oefenduels met Schotland (2 juni) en Georgië (6 juni).

Poll (gesloten) Wie moet op het EK eerste keeper van Oranje worden?
  • 4% Marco Bizot (300 stemmen)
  • 24% Tim Krul (1.711 stemmen)
  • 72% Maarten Stekelenburg (5.197 stemmen)

Wo 2 jun. 2021

Zo 6 jun. 2021

Zo 13 jun. 2021

Do 17 jun. 2021

Ma 21 jun. 2021

Gerelateerde artikelen
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.