Cillessen zet EK nog niet uit het hoofd: 'Maar weet dat de situatie is veranderd'

Reacties

Jasper Cillessen (34) heeft het EK van de komende zomer nog niet uit zijn hoofd gezet. Hoewel hij zijn laatste interland bijna een jaar geleden speelde, hoopt de goalie van NEC nog op een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman.

Cillessen zet EK nog niet uit het hoofd: 'Maar weet dat de situatie is veranderd'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
3 - 1
PSV
PSV

'Natuurlijk speelt het bij mij', reageerde Cillessen na zijn heldenrol in de wedstrijd tegen PSV bij de NOS op de vraag of hij nog bezig is met het Nederlands elftal. 'Ik hoop stiekem dat ik mee mag naar het EK. Die ambitie is er.'

Cillessen keepte sinds begin 2021 nog maar vijf interlands, liep EURO 2020 mis na een positieve coronatest en eind 2022 ging er onder Louis van Gaal ook een streep door het WK in Qatar. Onder bondscoach Ronald Koeman speelde hij een jaar geleden nog twee interlands, maar ging minder presteren bij NEC en raakte daardoor uit beeld bij Koeman.

Ondanks voor Cillessen soms ongelukkige ontwikkelingen bij Oranje, zal de 65-voudig international nooit bedanken. 'Zolang ik mijn keepershandschoenen aan heb, wil ik voor Oranje uitkomen. Ze mogen altijd bellen', benadrukte Cillessen, die door zijn goede vorm bij NEC mogelijk weer in de picture komt bij Oranje, waar de laatste jaren veel (noodgedwongen) wisselingen onder de lat zijn geweest.

'Ik weet dat de situatie is veranderd. Ik hoor niet meer tot de vaste groep', wist Cillessen. 'Maar als ik dit niveau vasthoud, dan is het aan de bondscoach en de keeperstrainer (Patrick Lodewijks, red.) om te bepalen of ik goed genoeg ben en of ze mij mee willen nemen.' Met onder anderen Bart Verbruggen, Mark Flekken, Marco Bizot, Justin Bijlow en Nick Olij is de concurrentie wel fors voor Cillessen. 

Poll (gesloten) Wie moet tijdens het EK op doel staan bij Oranje?
  • 63% Bart Verbruggen (2.938 stemmen)
  • 13% Mark Flekken (619 stemmen)
  • 14% Justin Bijlow (666 stemmen)
  • 3% Marco Bizot (120 stemmen)
  • 6% Jasper Cillessen (276 stemmen)
  • 0% Een andere keeper (15 stemmen)

Spelersprofiel

J. Cillessen


Geboortedatum:
22 april 1989
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Groesbeek
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
NEC
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.