Halverwege de WK-kwalificatiecampagne in Midden- en Noord-Amerika is Verenigde Staten de nieuwe koploper. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rivaal Mexico verslagen.

Verenigde Staten
2 - 0
Mexico
Mexico

In de derde en laatste ronde van de WK-kwalificatie in de CONCACAF plaatst de topdrie zich rechtstreeks voor het WK in Qatar, terwijl de nummer vier via de play-offs nog de kans krijgt een ticket te verdienen. Na zeven duels in Verenigde Staten de nieuwe koploper dankzij een late overwinning op Mexico, dat tot aan de zevende speelronde nog aan kop ging. In het TQL Stadium in Cincinnati deden beide ploegen lang weinig voor elkaar onder.

In de slotfase ging het echter nog mis voor Mexico, waar naast Ajacied Edson Álvarez ook ex-Eredivisionisten Jesús Corona en Hirving Lozano hun opwachting maakten. Christian Pulisic kwam in de 68ste minuut binnen de lijnen bij de VS en vijf minuten later zorgde hij voor de voorsprong van de thuisploeg. Vijf minuten voor tijd bepaalde Weston McKennie de eindstand op 2-0. VS eindigde de wedstrijd overigens nog met tien man, aangezien Miles Robinson kort voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Canada
Canada
1 - 0
Costa Rica
Costa Rica

Canada is hard op weg zich voor de tweede keer in de historie te plaatsen voor het WK. De ploeg van assistent-bondscoach Remko Bicentini was in de nacht van vrijdag thuis met 1-0 te sterk voor Costa Rica. Na een klein uur maakte Jonathan David het enige doelpunt van de wedstrijd. Canada heeft nu dertien punten uit zeven duels, één minder dan de Verenigde Staten en Mexico.