Serieuze blessure Dest lijkt PSV'er ook de rest van 2024 te kosten

Reacties

Niet alleen het seizoen, maar geheel 2024 lijkt erop te zitten voor PSV-back Sergiño Dest. Gevreesd wordt dat de Amerikaanse vleugelverdediger zijn kruisband heeft afgescheurd.

Serieuze blessure Dest lijkt PSV'er ook de rest van 2024 te kosten
© Pro Shots

PSV meldde eerder deze maand al dat Dest een serieuze knieblessure had opgelopen. Daardoor stond er al een vraagteken achter zijn naam voor het restant van het seizoen. Er staan voor PSV nog vier wedstrijden op het programma in de Eredivisie: SC Heerenveen-uit, Sparta Rotterdam-thuis, Fortuna Sittard-uit en RKC Waalwijk-thuis.

Het lijkt er sterk op dat Dest deze wedstrijden allemaal moet missen en dat het nog erger is voor de Amerikaan, gehuurd van Barcelona. Het is zeer onwaarschijnlijk dat hij dit jaar nog in actie komt. Dit betekent dat de vleugelverdediger, die zowel op links als rechts speelde onder trainer Peter Bosz, ook een heel mooie kans met de nationale ploeg aan zijn neus voorbij ziet gaan.

De Verenigde Staten organiseren dit jaar de prestigieuze strijd om de Copa América, in de groepsfase zijn Bolivia, Panama en Uruguay de tegenstanders. Dest, een basisklant in het elftal van de Verenigde Staten, speelde tot dusver 33 interlands.

PSV is ondanks de zware blessure voor Dest voornemens om goed te kijken naar de koopoptie in het huurcontract met Barcelona. Deze optie heeft een waarde van elf miljoen euro. Directeur Marcel Brands gaf eerder al aan dat PSV voornemens is erom eruit te komen met alle partijen, er moet dan nog onderhandeld worden over de voorwaarden.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.