Slecht nieuws voor PSV: seizoen Dest mogelijk al ten einde

Reacties

Het is zeer twijfelachtig of Sergiño Dest (23) dit seizoen nog in actie kan komen namens PSV. De Amerikaanse vleugelverdediger heeft naar het zich laat aanzien een vrij serieuze knieblessure opgelopen, zo meldt PSV.

Slecht nieuws voor PSV: seizoen Dest mogelijk al ten einde
© Pro Shots

Er staan voor PSV nog vier wedstrijden op het programma in de Eredivisie: SC Heerenveen-uit, Sparta Rotterdam-thuis, Fortuna Sittard-uit en RKC Waalwijk-thuis. Dest is er in het Abe Lenstra Stadion sowieso niet bij, maar mogelijk moet hij zelfs alle resterende duels laten schieten bij de Eindhovenaren. In dat scenario mist hij ook de kampioenswedstrijd. 'Het is bijna zeker dat hij er voor een langere periode uit ligt', schrijft PSV in een statement.

Met Mauro Júnior en Patrick van Aanholt heeft Peter Bosz twee alternatieven in de selectie van PSV die als linksback kunnen fungeren, maar een forse aderlating is het wel. Dest is dit seizoen een meer dan vaste waarde in het elftal van Bosz en kwam in 37 officiële wedstrijden in actie. Daarin maakte hij twee doelpunten en gaf hij zeven assists.

PSV wil daarom graag langer verder met de huurling van Barcelona, maar het is nog onduidelijk wat de plannen van de Amerikaan zijn. De koploper van de Eredivisie heeft in elk geval een optie van elf miljoen euro op de verdediger, die een sterk seizoen kent. 

Spelersprofiel

S. Dest


Geboortedatum:
3 november 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Almere
Nationaliteit
Verenigde Staten
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
62 kg
Huidige club:
PSV
Nationaal team:
Verenigde Staten
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.