Verenigde Staten viert WK-kwalificatie te vroeg: Pulisic ontkent enige opzet

Reacties

De Verenigde Staten won in de nacht van zondag op maandag met ruime cijfers van Panama (5-1) en kan het WK nu enkel nog in theorie mislopen. Toch was het spandoek met daarop de tekst 'gekwalificeerd', waar de spelers na afloop mee rondliepen, wat misplaatst. Christian Pulisic ontkent opzet, gemakzucht en/of arrogantie bij de selectie.

Verenigde Staten viert WK-kwalificatie te vroeg: Pulisic ontkent enige opzet
© Pro Shots
Verenigde Staten
Verenigde Staten
5 - 1
Panama
Panama

Pulisic was in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Panama de grote man bij Team USA, door een hattrick voor zijn rekening te nemen. Na het laatste fluitsignaal kregen de spelers een spandoek in hun handen gedrukt, met daarop de tekst 'gekwalificeerd'. Officieel is de Verenigde Staten echter nog niet zeker van deelname aan het WK in Qatar. Costa Rica kan de ploeg nog naar de play-offs duwen, maar moet in de laatste speelronde van de kwalificatiecyclus dan wel met meer dan vijf doelpunten verschil zien te winnen van de topfavoriet.

Een volstrekt onrealistisch scenario, waar niemand op rekent. Toch was het spandoek en het vieren van de kwalificatie die nog niet bereikt was nogal ongepast. Dat vond ook Pulisic, die benadrukte dat dit initiatief niet vanuit de spelersgroep was gekomen. 'De jongens wisten niet eens wat erop stond. Ze kregen het spandoek in hun handen gedrukt', zei de Chelsea-aanvaller. 'Er was geen reden om deze tekst te laten zien, want we hebben nog steeds een klus te klaren.'

'We benaderen de komende wedstrijd zoals we iedere wedstrijd benaderen', vervolgde Pulisic. 'We gaan ons voorbereiden alsof we nog een overwinning nodig hebben.' Dat is dus niet het geval: zelfs bij een 5-0 nederlaag tegen Costa Rica gaat Team USA nog naar het WK. In de Verenigde Staten wordt al gegrapt dat de ploeg van Gregg Berhalter gewoon niet moet komen opdagen. De Verenigde Staten zou dan een reglementaire 3-0 nederlaag lijden en alsnog naar Qatar gaan.

Berhalter moet niets van dit soort grapjes weten. De bondscoach bleef ook ondanks de meer dan riante uitgangspositie uiterst serieus. 'We hebben een grote stap richting ons doel om naar het WK te gaan gezet, maar we weten dat we er nog niet zijn', beweerde hij. 'We hebben nog een wedstrijd te spelen en dat is een moeilijke wedstrijd.'

Het WK-kwalificatieduel met Costa Rica wordt in de nacht van woensdag op donderdag gespeeld.

WK Kwalificatie Concacaf

Stand Finale Ronde WK Kwalificatie Concacaf 2022 Qatar

Noord- en Centraal-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Canada
14
8
4
2
23-7
+16
28
2
Mexico
14
8
4
2
17-8
+9
28
3
Verenigde Staten
14
7
4
3
21-10
+11
25
4
Costa Rica
14
7
4
3
13-8
+5
25
5
Panama
14
6
3
5
17-19
-2
21
* Actueel tot en met 28 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.