Thuiszitter Davies overmand door emoties na historische prestatie Canada

Reacties

De historische prestatie van Canada heeft het nodige losgemaakt. Alphonso Davies werd thuis overmand door emoties na het veroveren van het WK-ticket.

Thuiszitter Davies overmand door emoties na historische prestatie Canada
© Pro Shots
Canada
Canada
4 - 0
Jamaica
Jamaica

Voor Davies was het een spannende avond op afstand. De verdediger van Bayern München was onvoldoende hersteld van zijn hartproblemen om Canada te helpen het laatste zetje te geven richting Qatar. Hij was veroordeeld tot de rol van zeer betrokken toeschouwer op afstand.

Davies kon al snel wat rustiger achterover leunen. Canada had geen kind aan Jamaica, dat uiteindelijk met 4-0 klop kreeg. Door de overtuigende zege mag Canada zich voor het eerst sinds 1986 weer laten zien op het WK-podium. Na het laatste fluitsignaal kwam alle spanning eruit bij Davies. De historische prestatie was reden voor een ongekende uitbarsting van de back, die tot tranen was geroerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bondscoach John Herdman probeerde tijdens alle feestvreugde na de wedstrijd de kwalificatie te duiden. 'Dit is groots, zo speciaal. Ik heb kippenvel', zei de keuzeheer. 'We zijn een legitiem voetballand. Dit zal het land en onze sport voor altijd veranderen. We moeten dit moment koesteren.'

Premier John Trudeau was er snel bij om de voetballers te feliciteren. 'That's what I'm talking about!', stuurde hij de wereld in. 'Mijn felicitaties voor de nationale ploeg van Canada, voor het eerst in 36 jaar zijn we weer op het WK.'

Davies hoopt in Qatar weer van de partij te zijn voor de volgende historische prestatie van Canada. Zijn herstel verloopt voorspoedig. 'Ik heb geen probleem meer met mijn spieren en mijn hart, maar ik ben er nog niet helemaal', had hij zondag een update gegeven over de voortgang van zijn herstel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.