Álvarez en Guti naar Qatar, verliezend VS viert alsnog feest

Mexico en de Verenigde Staten hebben hun WK-ticket veiliggesteld. Mexico won in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) van El Salvador, terwijl een wonder uitbleef voor Costa Rica tegen de Amerikanen.

Costa Rica
Costa Rica
2 - 0
Verenigde Staten

Zowel Mexico als de VS had het WK-ticket al nagenoeg binnen. Costa Rica was de belangrijkste uitdager, maar moest met minimaal zes doelpunten verschil winnen van de VS om nog op de derde plaats te kunnen eindigen. Dat was te veel gevraagd. Verschillende spelers kregen rust van bondscoach Luis Fernando Suárez.

Bij de VS gebeurde hetzelfde. Zo zat Heracles Almelo-middenvelder Luca de la Torre op de bank naast Giovanni Reyna van Borussia Dortmund. De la Torre viel in de tweede helft in voor Tyler Adams en zag Costa Rica vervolgens twee keer scoren via Juan Pablo Vargas en Anthony Contreras. Daar bleef het bij voor de Costa Ricanen, die in juni met Nieuw-Zeeland zullen strijden om een WK-ticket.

Mexico
Mexico
2 - 0
El Salvador
El Salvador

Mexico vierde het behalen van het WK-ticket wel met een overwinning. Met PSV'er Erick Gutiérrez en Ajacied Edson Álvarez in de basis werd El Salvador verslagen. Dat gebeurde dankzij een goal van Uriel Antuna en een benutte strafschop van Raúl Jiménez vlak voor rust. In de tweede helft gingen de doelpuntenmakers naar de kant en was Hirving Lozano een van de invallers. Later vielen ook Héctor Moreno en Jesús Corona nog in bij Mexico, dat na het laatste fluitsignaal het feestje kon vieren.

Panama
Panama
1 - 0
Canada
Canada

Canada vierde het feestje afgelopen weekend al en eindigde ondanks de nederlaag in Panama bovenaan in de kwalificatiepoule van Noord- en Centraal-Amerika. Panama maakte na de 5-1 nederlaag tegen de VS al geen kans meer op een WK-ticket, maar streed voor wat het waard was. Daar kwam na rust de beloning voor in de vorm van een goal van Gabriel Torres. Door de gelijkmaker van Junior Hoilett ging een streep vanwege buitenspel.