Nieuw-Zeeland voorkomt ultiem voetbalwonder in WK-kwalificatie

Reacties

Het ultieme voetbalsprookje van de Salomonseilanden wordt geen werkelijkheid. De ploeg van Felipe Vega-Arango was in de finale van de WK-kwalificatiecyclus van Oceanië niet opgewassen tegen topfavoriet Nieuw-Zeeland, dat in de race blijft voor een ticket naar Qatar.

Nieuw-Zeeland voorkomt ultiem voetbalwonder in WK-kwalificatie
Salomonseilanden
Salomonseilanden
0 - 5
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

De Salomonseilanden is een eilandengroep ten oosten van Papoea-Nieuw-Guinea, die op voetbalgebied maar een kleine speler is. Het versloeg in aanloop naar de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland al Tahiti en de Cookeilanden. Tevens werd Papoea-Nieuw-Guinea zelf zondag opgerold.

Drie dagen later kwam het sprookje echter ten einde. Ruim twintig minuten bleef het elftal van Vega-Arango overeind, maar even later was het Bill Poni Tuiloma die namens Nieuw-Zeeland de ambities aan diggelen schoot. Newcastle United-spits Chris Wood, in de winterstop voor een veelvoud aan miljoenen gekocht van Burnley, schoot voor rust nog de tweede treffer tegen de touwen.

Treffers van Joe Bell, opnieuw Tuiloma en Matthew Garbett in de tweede helft waren voor de statistieken. Nieuw-Zeeland wacht met Costa Rica of Mexico nog een laatste horde op weg naar Qatar, terwijl voor de Salomonseilanden het WK-boek gesloten is. De nummer 142 van de wereldranglijst zal een debuut op het eindtoernooi met tenminste vier jaar moeten uitstellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.