Vroege uitschakeling dreigt voor titelhouder Algerije na nieuwe dreun

Reacties

Voor titelverdediger Algerije zit het toernooi om de Afrika Cup er mogelijk al na de groepsfase op. De winnaar van de editie van 2019 verloor zondag verrassend van Equatoriaal Guinea.

Vroege uitschakeling dreigt voor titelhouder Algerije na nieuwe dreun
© Pro Shots
Algerije
Algerije
0 - 1
Equatoriaal-Guinea
Equatoriaal-Guinea

Algerije kwam in de eerste wedstrijd in Groep E al niet langs Sierra Leone (0-0). Met sterspeler Riyad Mahrez en zonder FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki in de ploeg lukte het ook niet tegen Equatoriaal Guinea. Algerije was wel dicht bij een goal. Baghdad Bounedjah zag een doelpunt afgekeurd worden.

Na kansen voor Algerije in de tweede helft was het Equatoriaal Guinea dat op voorsprong kwam. Bij een corner werd de bal getoucheerd en ging die aan iedereen voorbij. Bij de tweede paal schoot Esteban Obiang vervolgens raak: 0-1. Zo kwam het land dat pas voor de derde keer actief is op het toernooi op voorsprong.

Ondanks een slotoffensief van Algerije hield Equatoriaal Guinea de voorsprong vast. Algerije moet nu in de laatste groepswedstrijd winnen en daarin is Ivoorkust de tegenstander. Dat land liet eerder op de zondag een overwinning op Sierra Leone uit handen glippen. Voor beide landen wordt het dus een cruciaal duel. De nummers een en twee van iedere poule gaan door, net als de vier beste nummers drie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afrika Cup

Stand Groep E Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ivoorkust
3
2
1
0
6-3
+3
7
2
Equatoriaal-Guinea
3
2
0
1
2-1
+1
6
3
Sierra Leone
3
0
2
1
2-3
-1
2
4
Algerije
3
0
1
2
1-4
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Algerije
Meer over Algerije
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.