Na Minteh kan Feyenoord ook Zerrouki terugverwachten van Afrika Cup

Algerije is uitgeschakeld op de Afrika Cup. De winnaar van het toernooi in 2019 mag naar huis na een 1-0 nederlaag tegen Mauritanië. Die ploeg is door de overwinning ook zeker van de volgende ronde. Angola en Burkina Faso waren al geplaatst, in het onderlinge duel was één Angolese treffer voldoende voor de koppositie.

Mauritanië
Mauritanië
1 - 0
Algerije
Algerije

Beide ploegen hadden in het eerste half uur een aardige kans gekregen, maar een kleine tien minuten voor rust was het verrassend genoeg Mauritanië dat de leiding pakte. De Algerijnse defensie leek een hoekschop goed te hebben verwerkt, maar met een omweg of drie kwam de bal bij Yali Dellahi, die zijn ploeg op 1-0 zette.

De Algerijnen moesten dus volle bak in de achtervolging. Het is moeilijk om uitgeschakeld te worden in de poulefase van de Afrika Cup, maar het kán wel. Aïssa Mandi was in de tweede helft eigenlijk de enige Algerijn die bij een doelpunt in de buurt kwam. De ploeg van Ramiz Zerrouki kreeg elf minuten blessuretijd om het debacle af te wenden, maar kreeg het niet voor elkaar. Mauritanië hield stand en gaat met drie punten door naar de achtste finales. Feyenoord kan naast Zerrouki ook Yankuba Minteh eerdaags terug in Rotterdam begroeten.

Angola
Angola
2 - 0
Burkina Faso

De Burkinezen hadden het beste van het spel, eigenlijk. Edmond Tapsoba en Issa Kaboré, spelend voor respectievelijk Bayer Leverkusen en Luton Town, hadden hun land op 1-0 kunnen zetten maar hadden hun vizier niet op scherp staan. De rekening volgde: Mabululu kopte Angola tien minuten voor de thee op voorsprong.

In de tweede helft liet Angola de opponent komen, maar het leidde eigenlijk maar amper ergens toe. Burkina Faso wist dat het twee keer moest scoren om nog koploper in de groep te worden, een opdracht die gaandeweg de tijd lastiger werd. Uiteindelijk leek de ploeg door te hebben dat het misschien zinvoller was om energie te sparen voor later in het toernooi. In het slot maakte Angola nog 2-0, Zini scoorde.