Kaapverdië evenaart beste prestatie en gaat naar kwartfinale Afrika Cup

Reacties

Kaapverdië heeft zich voor de tweede keer in de historie geplaatst voor de kwartfinale van de Afrika Cup. Dat was te danken aan een enorme flater van Cheick Elwely. Met een benutte penalty zorgde Ryan Mendes vlak voor tijd voor de beslissing (1-0).

Kaapverdië evenaart beste prestatie en gaat naar kwartfinale Afrika Cup
© Screenshot Ziggo Sport
Kaapverdië
Kaapverdië
1 - 0
Mauritanië
Mauritanië

Elf jaar geleden debuteerde Kaapverdië in Zuid-Afrika op de Afrika Cup. Verdienstelijk, want de eilandengroep schopte het tot de kwartfinale. Dat is Kaapverdië deze editie opnieuw gelukt. De achtste finale tegen Mauritanië leek op een verlenging af te stevenen, maar een fout van Elwely kwam zijn land duur te staan.

De invaller kopte helemaal verkeerd terug op doelman Babacar Niasse, die niet anders kon dan een overtreding maken op Gilson Tavares. Mendes pakte het cadeautje dankbaar uit en schoot Kaapverdië in de absolute slotfase naar de laatste acht. Deroy Duarte en Jamiro Monteiro, beiden geboren in Rotterdam, stonden in de basis bij Kaapverdië. Garry Mendes Rodrigues viel twintig minuten voor tijd in.

In de kwartfinale wacht Kaapverdië een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen Marokko en Zuid-Afrika.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.