Haarlemmer uitverkorene in Afrika Cup-elftal, Haller grote afwezige

Reacties

William Troost-Ekong is opgenomen in het sterrenelftal van de Afrika Cup. De Nigeriaanse verdediger, geboren in Haarlem, was een drijvende kracht voor de finalist. Sébastien Haller ontbreekt tussen de uitverkorenen.

Haarlemmer uitverkorene in Afrika Cup-elftal, Haller grote afwezige
© Pro Shots

De twee hofleveranciers aan het Elftal van het Toernooi zijn Ivoorkust en Nigeria. Het gastland veroverde de eindzege en levert net als verliezend finalist Nigeria drie spelers aan de formatie. Ghislain Konan, Jean-Michaël Seri en Franck Kessié zijn de verkozen Ivorianen.

Troost-Ekong, Ola Aina en Ademola Lookman zijn de Nigerianen die de eer toebedeeld krijgen. De Zuid-Afrikaanse penaltykiller Ronwel Williams is de doelman van het elftal. Hij ziet dat ook middenvelder Teboho Mokoena geselecteerd is. Congolezen Yoane Wissa en Chancel Mbempa en Equatoriaal-Guinea-aanvaller Emilio Nsue Lopez completeren het elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wie ontbreekt is dus Haller. De oud-Ajacied werd de held van Ivoorkust, door vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd de finale te beslissen. Dat deed hij ook al in de halve finale. Wel miste de spits door een blessure de groepsfase, waardoor het waarschijnlijk niet genoeg bleek voor een plaats in het Elftal van het Toernooi.

'Alles klopt aan het verhaal van Haller en Ivoorkust: waanzinnig'
Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.