Fiasco Algerije dreunt na: supporters halen verhaal bij spelershotel

Reacties

De vroegtijdige uitschakeling op de Afrika Cup is hard aangekomen bij Algerije. In de nasleep van de nederlaag tegen Mauritanië gingen supporters verhaal halen bij het spelershotel. Ondertussen lijkt bondscoach Djamel Belmadi te gaan vertrekken en wordt ook gespeculeerd over een afscheid van enkele dragende internationals.

Fiasco Algerije dreunt na: supporters halen verhaal bij spelershotel
© Pro Shots
Mauritanië
Mauritanië
1 - 0
Algerije
Algerije

Algerije werd in 2019 nog kampioen van Afrika, maar strandde tijdens de vorige editie ook al in de groepsfase. De Woestijnvossen faalden vervolgens in de kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar ondanks een selectie vol ervaren spelers uit de grote Europese competities, met Riyad Mahrez als grote ster. Dat bleek ook tijdens deze editie van de Afrika Cup weer weinig waard. In een poule met Angola, Burkina Faso en Mauritanië pakten Ramiz Zerrouki en hun ploeggenoten slechts twee punten.

En dat komt hard aan bij het thuisfront. Het medium DZ Foot verwoordde het sentiment treffend door alle basisspelers een 0 te geven als cijfer, met de toevoeging dat sommige spelers echt wel beter verdienden. 'Maar zoals alle Algerijnen zijn we doodziek van deze avond.' Dat bleek ook in Ivoorkust, waar boze supporters zich 's avonds laat meldden bij het spelershotel van de nationale ploeg. Zij riepen om het ontslag van bondscoach Belmadi en een enkeling probeerde zelfs naar binnen te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bondsvoorzitter Walid Sadi wilde in gesprek met de ontevreden fans nog geen uitsluitsel geven over de toekomst van Belmadi, maar die sloot zelf niet uit dat hij het voor gezien houdt na weer een mislukte campagne. 'Ik ga daar nu nog niets over zeggen, ik wil dat eerst intern bespreken', zei de 47-jarige oud-international, in 2019 nog de gevierde man na het winnen van de Afrika Cup. 'We zijn voor de tweede keer op rij uitgeschakeld, ik ben daarvoor verantwoordelijk. Dus misschien wel.'

Even daardoor had Belmadi nog van zich afgebeten toen de persconferentie meteen begon met een kritische vraag. 'Jullie vergeten te melden dat ik een van de weinige coaches ben die de Afrika Cup heeft gewonnen. Jullie zijn al vanaf het begin bezig met een missie. Volgende vraag', aldus de bondscoach, die als reden voor de uitschakeling vooral het gebrek aan effectiviteit aandroeg. 'We hebben genoeg kansen gehad om te scoren. Dat blijft een van de mysteries in het voetbal, dat valt niet uit te leggen.'

Afscheid
Inmiddels zou Belmadi tegenover zijn spelers al hebben laten weten dat hij vertrekt als bondscoach. De oud-speler van Olympique Marseille, Celta de Vigo en Manchester City is al sinds 2018 in dienst als bondscoach. Tegelijk met hem zou een hele generatie internationals een punt achter hun loopbaan willen zetten, meldde El Marma vannacht. Het zou onder anderen gaan om Mahrez (32), spits Islam Slimani (35), middenvelders Sofiani Feghouli (34) en Nabil Bentaleb (29) en verdediger Aïssa Mandi (32).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep D Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Angola
3
2
1
0
6-3
+3
7
2
Burkina Faso
3
1
1
1
3-4
-1
4
3
Mauritanië
3
1
0
2
3-4
-1
3
4
Algerije
3
0
2
1
3-4
-1
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.