Zerrouki naar Afrika Cup: zo lang moet Feyenoord hem maximaal missen

Reacties

Ramiz Zerrouki zit zoals verwacht in de definitieve selectie van Algerije voor de Afrika Cup. Het betekent dat trainer Arne Slot de middenvelder, die vooral in topwedstrijden vaak een basisplaats heeft, in de eerste duels van Feyenoord in 2024 moet missen.

Zerrouki naar Afrika Cup: zo lang moet Feyenoord hem maximaal missen
© Pro Shots

Zerrouki zat onlangs al in de voorselectie van Algerije, vrijdagavond heeft bondscoach Djamel Belmadi zijn selectie ingekrompen tot 26 spelers. Behalve Feyenoord moeten ook andere grote Europese clubs spelers afstaan. Zo zit Houssem Aouar namens AS Roma in de selectie en moet AC Milan middenvelder Ismaël Bennacer een tijdje missen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Feyenoord betekent de Afrika Cup-deelname van Zerrouki dat de eerste twee Eredivisie-duels met NEC (14 januari) en Vitesse (21 januari) sowieso aan hem voorbij gaan. Ook het bekerduel met PSV of FC Twente op 24 januari komt te vroeg. Of Zerrouki er in de competitieduels met Twente en AZ wel weer bij is, hangt af van het toernooiverloop.

Algerije won de Afrika Cup in 2019 nog, maar strandde in 2021 als titelverdediger al in de groepsfase. Mochten De Woestijnvossen nu de finale op 11 februari, dan is Zerrouki op zijn vroegst weer inzetbaar in het heenduel met Roma op 15 februari. De Rotterdammers moeten waarschijnlijk ook Yankuba Minteh missen, hij zat in de voorselectie van Gambia.

Programma Feyenoord tijdens Afrika Cup


Zo 14 jan.

Zo 21 jan.

Zo 28 jan.

Zo 4 feb.

Zo 11 feb.

Do 15 feb.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.