Feyenoord dreigt duo lang kwijt te zijn, ook Saibari op weg naar Afrika Cup

Reacties

De strijd om de Afrika Cup zal in januari weer losbarsten. Dat heeft gevolgen voor clubs in Nederland, want zeven spelers zijn opgenomen in de voorlopige selecties van de deelnemende landen. Ook Feyenoord en PSV dreigen spelers een tijdje te moeten missen.

Feyenoord dreigt duo lang kwijt te zijn, ook Saibari op weg naar Afrika Cup
© Pro Shots

De runner-up van de Eredivisie ziet twee belangrijke krachten naar alle waarschijnlijkheid vertrekken naar de Afrika Cup. Ramiz Zerrouki is namelijk in de selectie van Algerije opgenomen. Collega-Feyenoorder Yankuba Minteh is een van de aanvallers van Gambia.

Ook het ongenaakbare PSV dreigt een tijdje een belangrijke steunpilaar te gaan missen. Eredivisie-revelatie Ismael Saibari zal naar alle waarschijnlijkheid namelijk met Marokko het toernooi af gaan werken. Hij treft een aantal oude bekenden uit de Eredivisie, want ook Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat maken deel uit van de voorlopige selectie.

Nog vier andere spelers die actief zijn in Nederland maken kans op deelname aan de Afrika Cup. Opvallend genoeg slechts één speler die op het hoogste niveau acteert: Deroy Duarte. De middenvelder van Fortuna Sittard dingt mee naar een plaatsje in de selectie van Kaapverdië.

Ook Laros Duarte maakt kans op een ticket naar de Afrika Cup. Net als zijn broer is de middenvelder van FC Groningen opgenomen in de selectie van Kaapverdië. Ook Keuken Kampioen Divisie-krachten Sekou Sylla (SC Cambuur/Guinee) en Kilian Nikièma (ADO Den Haag/Burkina Faso) gaan het eindtoernooi wellicht spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.