Sierra Leone verrast Mahrez en de zijnen met bijzondere debutant

Reacties

Titelhouder Algerije is dinsdag teleurstellend begonnen aan het toernooi om de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Djamel Belmadi slaagde er niet in Sierra Leone op de knieën te krijgen.

Sierra Leone verrast Mahrez en de zijnen met bijzondere debutant
© Pro Shots
Algerije
Algerije
0 - 0
Sierra Leone
Sierra Leone

Bij Sierra Leone moest Issa Kallon (SC Cambuur) op de bank plaatsnemen, maar was er een basisplaats weggelegd voor Steven Caulker. De dertigjarige verdediger van Gaziantep (die eerder onder meer Tottenham Hotspur en Liverpool diende en in 2012 zelfs een oefeninterland voor Engeland speelde) is inzetbaar voor het West-Afrikaanse land op basis van de afkomst van zijn opa.

Met Caulker als defensiechef gaf Sierra Leone in de eerste helft nauwelijks iets weg tegen een zeer pover Algerije, dat liefst 33 wedstrijden zonder nederlaag was bij aanvang van het treffen in Douala. Zelfs sterspeler Riyad Mahrez slaagde er na een sterke openingsfase niet in zijn team bij de hand te nemen.

In het tweede bedrijf toonde Algerije beterschap en werd kans op kans gecreëerd, al zag de underdog tussendoor een treffer van Alhaji Kamara terecht worden afgekeurd wegens buitenspel. De aanvaller had op dat moment al wel zijn danscapaciteiten getoond, in de veronderstelling dat er sprake was van een legale treffer.

Sierra Leone-doelman Mohamed Kamara groeide in de wedstrijd en bleek simpelweg een te grote sta-in-de-weg voor de titelverdediger. Veelzeggend was dat Islam Slimani, Yacine Brahimi en Sofiane Feghouli, spelers die normaal gesproken voor het gevaar moeten zorgen bij Algerije, werden gewisseld.

In dezelfde groep staan woensdagavond Equatoriaal Guinea en Ivoorkust tegenover elkaar. Algerije vervolgt het toernooi zondag met een wedstrijd tegen Equatoriaal Guinea.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep E Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ivoorkust
3
2
1
0
6-3
+3
7
2
Equatoriaal-Guinea
3
2
0
1
2-1
+1
6
3
Sierra Leone
3
0
2
1
2-3
-1
2
4
Algerije
3
0
1
2
1-4
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.