Vriends doodziek van late gelijkmaker: 'Dit is geen langetermijnstrategie'

Teleurstelling en tevredenheid vochten na afloop van de Rotterdamse derby om voorrang bij Sparta. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk gaf tegen Feyenoord een 2-0 voorsprong uit handen, maar had in de slotfase ook nog kunnen verliezen.

Sparta Rotterdam
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Sparta nam de leiding door twee goals van Charles-Andreas Brym, de vervanger van de niet geheel fitte Tobias Lauritsen, maar stond vervolgens lange tijd met de rug tegen de muur en moest door goals van Santiago Giménez en de zeventienjarige Leo Sauer uiteindelijk genoegen nemen met een punt (2-2). Rijsdijk kon leven met het resultaat. 'We hebben gevochten als leeuwen, alleen je weet dat Feyenoord in de eindfase iets extra's kan brengen. Op een gegeven moment komt de druk erop. Uiteindelijk is 2-2 denk ik een goede afspiegeling van de wedstrijd', zei de trainer bij ESPN.

Bart Vriends kon zich daar wel in vinden, maar baalde toch flink van de gelijkmaker. 'We hebben Feyenoord veel laten aanvallen in de tweede helft en ik heb veel ballen weggekopt. Ik en mijn vrienden achterin vinden dat best lekker, maar het is geen langetermijnstrategie', zei de aanvoerder van Sparta. 'We hebben een groot hart getoond en we hebben nog twee wereldkansen gehad', doelde hij onder meer op een levensgrote mogelijkheid voor Pelle Clement. 'Ik ben er doodziek van dat hij dan toch nog valt. Die fase van stormen en tegenhouden was veel te lang.'

Vriends zag dat Sparta na rust moeite had om de bal lang in de ploeg te houden. 'De eerste helft deden we nog behoorlijk mee, in de tweede helft blijft er niets anders over dan counteren. Ik heb wel veertig keer naar de klok gekeken, maar het was wel een toffe wedstrijd, met spanning en energie op het veld.' Rijsdijk snapt de teleurstelling bij zijn aanvoerder wel, maar was toch vooral blij met het punt. 'Door het wedstrijdverloop is er ook een beetje teleurstelling, maar ik ben heel trots op de ploeg. Elke coach wil gelijk vanaf het begin vlammen., dus ik ben blij met het resultaat.'